top of page

Vally

Vally.jpg

The unbreakable mare

Vally is een KWPN-merrie uit 2002. Ze is mijn eerste paard, in 2005 is ze bij me gekomen en nooit meer weggegaan. Met Val heb ik zo veel avonturen mogen beleven! Ze was het eerste paard dat ik ooit heb ingereden en heeft mij geholpen mijn passie te vinden. We zijn regelmatig samen op vakantie gegaan naar Ameland, hebben tot Z dressuur gereden, veel TREC wedstrijden gereden, Working Equitation gereden en tegenwoordig kunnen we ook mennen aan het lijstje toevoegen. Ze heeft opgetreden tijdens Horse Event en is ster van de show geweest op kinderfeestjes en evenementen. Vally is een echt werkpaard en wordt niet graag overgeslagen. Ze is niet voor niets een van de paarden op mijn logo!

Omdat ze zo'n nuchter, betrouwbaar karakter heeft samen met heel veel ervaring, wordt Vally ingezet voor lessen op alle niveaus. Zowel rijles als grondwerkles. Vally weet precies wat ze moet doen, maar verwacht wel dat je het op de juiste manier aan haar vraagt! Ook gaat Val regelmatig mee naar Centered Riding® instructeurstrainingen om toekomstige instructeurs te helpen met hun opleiding. Wie met haar werkt voelt zich meteen vertrouwd.

In 2018 heeft Vally een ongeluk gehad. Waarschijnlijk door een trap met een ijzer die dwars door haar been is gegaan. Botten waren verbrijzeld en er was ernstige peesschade. We wisten niet of ze het zou redden, laat staan ooit nog aan het werk te kunnen. Het feit dat Vally zich zo goed heeft hersteld en inmiddels weer actief meedoet, bewijst maar weer wat een fantastisch karakter ze heeft! En natuurlijk wat de waarde is van een dressuurmatige training en het juiste management. Vally heeft blijvend schade, maar ze functioneert goed en is happy. En als Vally happy is, ben ik happy!

bottom of page