LESSEN EN CLINICS

Klassiek en modern rijden gaan hand in hand met horsemanship. Een unieke aanpak die leidt tot fysieke en emotionele balans voor ruiter en paard!

Mensen komen bij mij op locatie voor privé begeleiding in het rijden of grondwerk. Ook kan ik aan huis komen! Door de combinatie te maken tussen natural horsemanship en (klassiek) rijden, samen met mijn eigen ervaring in de verschillende takken van sport, kan ik een nieuwe dimensie aan de training bieden. Of dit nu vanaf de grond is, of vanuit het zadel! Thema dat altijd centraal staat is dat

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om daarin mijn eigen weg te vinden binnen wat ik belangrijk vindt. Denk hierbij aan klassieke rijstijlen, horsemanship en houding en zit trainingen. Daarnaast heb ik ruime westrijdervaring in vele takken van de sport!

Met mijn paard Vally heb ik dressuur gereden op Z-niveau, springen op L-niveau, ben ik nationaal kampioen TREC geweest en meerdere oranje linten in de Working Equitation gehaald. Helaas is aan deze carrière een abrupt einde gekomen nadat Vally een zware blessure kreeg. Mijn jonge merrie Brasileña mag het stokje overpakken dus dit lijstje zal zeker gaan groeien! In 2018 heb ik mijn eerste internationale TREC wedstrijd gereden in China op de Mongoolse pony Django Untrained, en heb ik hier brons gehaald.

Al deze ervaring neem ik mee in de lessen. Door van alle hoeken van de sport wat mee te pakken heb ik een breed inzicht en gevoel voor ruiters en paarden. Ik hanteer niet één specifieke methode, maar doe waarvan ik door de jaren heen geleerd heb dat het werkt. Het resultaat... Blije mensen, blije paarden!

Een les duurt gemiddeld 45 minuten tot een uur. Soms lopen we uit, soms stoppen we eerder. Dit hangt natuurlijk af van wat het paard nodig heeft.

De kosten voor les zijn € 40, ex voorrijkosten a € 0,20 per km gerekend vanaf Hilversum. Zit je verder weg? Neem gerust eens contact op, want af en toe maak ik ook uitstapjes verder weg! Vind je het leuk om met een vriend(in) samen te lessen? De tweede persoon doet mee voor € 20 extra!

NIEUW: LES ROUTES DOOR HELE NEDERLAND.
Zit je niet in de regio? Tegenwoordig rijd ik enkele keren per maand lesroutes door Nederland. Hierdoor kan ik ook op grotere afstand (maandelijkse) lessen aanbieden zonder dat de kosten al te hoog worden.

CLINIICS
Het geven van clinics op evenementen of stallen heb ik zowel in binnen- als buitenland ervaring mee. Thema's kunnen aangepast worden aan ieders wensen. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!

Eveline geeft les vanuit rust en gevoel en ze leert mij weer heel erg goed te voelen wat het paard in verschillende situaties nodig heeft. Uiteindelijk werken we toe naar dat ik samen met het paard alles kan doen en echt samen niet dat ik alleen maar vertel wat zij moet doen maar we gaan het uiteindelijk samen doen. Ik heb vertrouwen dat we daar kunnen komen met de hulp van Eveline. Ze benadert alles op een creatieve manier en gebruikt verschillende invalshoeken en methoden zoals grondwerken, gewoon dresuur en springen. Ik ben heel erg blij dat ik Eveline ben tegen gekomen en dat ze mij les wilde geven want ik haal er elke les zoveel positieve energie uit dat het voelt of ik alles aan kan!

Cilia

©2018 by How To Horse.