top of page

LESSEN EN CLINICS

Dressuur en horsemanship gaan hand in hand. Een unieke aanpak die leidt tot fysieke en emotionele balans voor ruiter en paard!

Mensen komen bij mij op locatie voor privé begeleiding in het rijden of grondwerk. Ook kan ik aan huis komen. Door de combinatie te maken tussen natural horsemanship en (klassiek) rijden, samen met mijn eigen ervaring in de verschillende takken van sport, kan ik een nieuwe dimensie aan de training bieden. Of dit nu vanaf de grond is, of vanuit het zadel.

Ik heb verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om daarin mijn eigen weg te vinden binnen wat ik belangrijk vindt. Denk hierbij aan klassieke rijstijlen, horsemanship en houding en zit trainingen. Zo ben ik gecertificeerd Centered Riding® Level 2 instructeur en blijf ik me daar actief in ontwikkelen. Daarnaast heb ik ruime westrijdervaring in vele takken van de sport (Voor meer hierover, zie: over ons), volg ik lessen bij uiteenlopende specialisten en sluit ik nog altijd met veel plezier aan bij cursussen.

Maar het meeste wat ik heb geleerd is uit eigen ervaring. Mijn methode van grondwerk is eigen en constant in ontwikkeling. Ik heb ervaring in het werken en trainen met paarden in binnen- en buiteland. Door van alle hoeken van de sport wat mee te pakken heb ik een breed inzicht en gevoel voor ruiters en paarden. Ik doe waarvan ik door de jaren heen geleerd heb dat het werkt. Het resultaat zegt voor mij genoeg... Blije mensen, blije paarden!

TARIEVEN

Een les duurt gemiddeld 45 minuten tot een uur. Soms lopen we uit, soms stoppen we eerder. Dit hangt natuurlijk af van wat het paard nodig heeft.

De kosten voor les zijn € 45, ex voorrijkosten gerekend vanaf Eemnes. Binnen Eemnes geen voorrijkosten, in een straal van 20km standaard € 5 voorrijkosten. Zit je verder weg? Neem gerust eens contact op, want af en toe maak ik ook uitstapjes verder weg! Vind je het leuk om met een vriend(in) samen te lessen? Een volgend persoon doet mee voor € 25 extra! Het is dus ook mogelijk om groepslessen te organiseren.

Let op: Er is momenteel geen plek meer voor vaste (wekelijkse) lessen op externe locatie. Loop je ergens tegenaan en heb je hulp nodig? Ik kan jou (en ook je instructeur) wel op weg helpen in de vorm van een consult. Dan kunnen jullie daarna samen weer verder. Neem in dat geval contact op voor de mogelijkheden!

CLINICS
Het geven van clinics / dagtrainingen op evenementen of stallen heb ik zowel in binnen- als buitenland ervaring mee. Trainingen zijn mogelijk in Nederlands of Engels. De thema's kunnen aangepast worden aan ieders wensen. Klik hier voor meer info!

How to Horse - lessen (5).jpg
How to Horse - lessen (6).jpg
Lessen groep 2.jpg
How to Horse - lessen (7).jpg
Lessen groep 3.jpg
ciliajump_edited.jpg

Eveline geeft les vanuit rust en gevoel en ze leert mij weer heel erg goed te voelen wat het paard in verschillende situaties nodig heeft.  Ze benadert alles op een creatieve manier en gebruikt verschillende invalshoeken. Ik haal uit elke les zoveel positieve energie, dat het voelt of ik alles aan kan!

Cilia

bottom of page