BELEREN EN TRAINEN

De beste start voor jouw jonge paard, horsemanship en (klassieke) dressuur gaan hand in hand!

Het trainen van (jonge) paarden is mijn grote passie. Ik combineer Natural Horsemanship met klassieke en moderne dressuur en train zowel vanaf de grond als onder het zadel. Het uitgangspunt is vertrouwen en rust. En heel veel positiviteit!! Een paard in opleiding wordt niet alleen onder het zadel, maar ook vanaf de grond goed bevestigd! Jonge paarden worden altijd bitloos opgeleid voordat, indien gewenst, het bit wordt geïntroduceerd.

Naast inrijden is ook het (door)trainen, uitbrengen (ik mag direct starten vanaf M2 niveau), omscholen of vakantie-oppas voor uw paard mogelijk. Je paard komt bij mij 24/7 buiten te staan en mag tijdens deze "werkvakantie" dus ook echt paard zijn! 

De prijs is € 800 per maand (prijzen kunnen afwijken bij speciale verzoeken). Dit all-in, volledige verzorging en inclusief grondwerk- en rijles voor jullie samen, zodat de handvatten er zijn om ook thuis goed verder te kunnen. Ook zal het paard met vertrouwen de trailer op leren gaan en mee de heide op gaan. Ik heb ook specifieke ervaring met het (her)opleiden van dravers en Spanjaarden en het dressuurmatig opleiden van tinkers.

 

Vanwege de kleine aard van mijn bedrijf is er enorm veel persoonlijke aandacht en worden u en uw paard als individu behandeld, met een complete persoonlijke aanpak. Hierdoor is er wel een redelijke wachtlijst. De wachttijd betreft enkele maanden. Onderstaand een overzicht met wat je ongeveer kunt verwachten als je paard bij mij komt. Natuurlijk krijgt ieder paard een programma op maat!

2 WEKEN MINI-TRAJECT

- volledig te poetsen
- goed te leiden aan de hand
- Braaf om te zetten
- basis schriktraining
- indien oud genoeg: zadelmak

GIN2.jpg
Boj.jpg

1 MAAND TRAJECT

- Al het bovenstaande
- braaf aan de longe
- basis onder het zadel: stap draf galop
- goed te sturen en begeleiden vanaf de grond, ook over / langs obstakels
- bitloos en indien gewenst met bit bevestigd
- goed van vertrouwen met en rondom mensen

2 MAANDEN TRAJECT

- Al het bovenstaande
- verkeersmak, kan alleen naar buiten
- Braaf op de trailer, alleen te laden
- basis nageeflijkheid door balans
- basis zijgangen aan de hand

Braas2.jpg

3 MAANDEN TRAJECT

- Al het bovenstaande
- Braaf op vreemd terrein
- indien gewenst wedstrijd ervaring
- indien >6 jaar: basis sprongetje onder de man

©2018 by How To Horse.