top of page

Beleren en trainen

Eef en Indigo.jpg

De beste opleiding voor jouw (jonge) paard, horsemanship en dressuur gaan hand in hand!

Het trainen van (jonge) paarden is mijn grote passie. Ik combineer Natural Horsemanship met dressuur en Centered Riding®. Op deze manier train ik zowel vanaf de grond als onder het zadel. Het uitgangspunt is vertrouwen, rust en heel veel positiviteit! Een paard in opleiding wordt niet alleen onder het zadel, maar ook vanaf de grond goed bevestigd. In gesprek met jou zullen we het plan bepalen dat voor jouw paard het meest geschikt is. Wanneer de training begint, wordt het paard ook onderdeel van het gesprek zodat ze kunnen groeien in hun eigen kracht!
 

Naast inrijden is ook het (door)trainen, uitbrengen (ik mag direct starten vanaf M2 niveau), omscholen of vakantie-oppas voor uw paard mogelijk. Omdat ik maar enkele paarden tegelijk aanneem, is er veel persoonlijke aandacht van ieder paard. Daarnaast geloof ik dat een paard dat de hele dag lekker in zijn vel zit, het beste trainbaar is. Ze mogen tijdens hun "werkvakantie" dan ook lekker paard zijn! Overdag zal je paard buiten staan met een maatje (uiteraard alleen als dit veilig kan) en 's nachts staan ze op stal, zodat ieder paard ook in zijn individuele verzorgingsbehoeften voorzien kan worden en goed in de gaten gehouden kan worden.

De prijs per januari 2024 is € 950 per maand (prijzen kunnen afwijken bij speciale verzoeken). Dit is een all-in tarief. Dat betekent volledige verzorging voor het paard en inclusief grondwerk- en rijles voor jullie samen, zodat de handvatten er zijn om ook thuis goed verder te kunnen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om deze lessen af te spreken en hier tijd voor vrij te maken. Maak er gebruik van, want het kan echt het verschil maken!

Vanwege de kleine aard van mijn bedrijf is er enorm veel persoonlijke aandacht en worden u en uw paard als individu behandeld, met een complete persoonlijke aanpak. Hierdoor is er wel een wachtlijst. Wacht dus niet te lang met contact opnemen! DE AGENDA IS VOLGEPLAND. ER WORDEN MOMENTEEL GEEN NIEUWE RESERVERINGEN AANGENOMEN, OOK NIET VOOR 2025.

 

Onderstaand een overzicht met wat de paarden allemaal mee zullen krijgen wanneer ze hier in training komen! Het programma wordt van te voren goed met je besproken zodat je weet waar je aan toe bent. De planning hangt erg van de situatie af, maar neem gerust contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

1.jpg

Werken aan de hand

Werken aan de hand is een fantastisch nuttige aanvulling op de training! Met een kaptoom en een lichte lijn en soms met teugel of dubbele lijnen, wordt er gewerkt aan de dressuurmatige basis die het paard nodig heeft om een succesvol rijpaard te worden of blijven! De focus hierbij ligt op de basis.

- Een dressuurmatige basis vanaf de grond
- Het versterken van de fysieke balans
- Voorbereiding op oefeningen en hulpen
- Het paard krijgt rustig de tijd om te leren

Training in het zadel

Uiteraard worden rijpaarden die hier in training komen, onder het zadel getraind. De verbinding tussen het werken vanaf de grond zal bevestigd worden en het paard mag hier leren met plezier!

- Een correcte dressuurmatige basis
- Toepassing van technieken vanuit Centered Riding®
- Rijden vanuit balans, contact en plezier
- Een emotioneel en fysiek sterk paard
- Paarden gaan regelmatig (mee) op buitenrit

- Zeer ervaren bitloos trainer
- Ook trainen met bit is mogelijk: vriendelijk en correct

met Val 3.jpg
RHEA.jpg

Wedstrijd- en terreintraining

Ook het uitbrengen van je paard op dressuurwedstrijd of meenemen naar vreemde locaties behoort hier tot de mogelijkheden. Wanneer het paard op eigen locatie goed bevestigd is, kunnen we op avontuur! De mogelijkheden hangen af van wat het paard fysiek en mentaal aankan en gaan altijd in nauw overleg met de eigenaar.

- Positieve ervaringen op vreemd terrein
- Bevestigen van de dressuurmatige basis / training
- Voor getrainde paarden: direct starten mogelijk vanaf M2
- Ruiter op Z niveau
- Het paard blijft centraal staan
- Ook mogelijk: mee naar bosen, heides, trainingen

Contact Me

Grondwerk

Om het vertrouwen tussen mens en paard te laten groeien, zal er veel tijd besteed worden aan grondwerk. Grondwerk is de basis van een trainbaar, meewerkend paard!

- het versterken van de relatie en het vertrouwen

- een connectie opbouwen waar het paard altijd op terug kan vallen

- het paard leert ja, maar ook nee zeggen, op een manier dat wij er rustig op in kunnen spelen

- het opbouwen van een goede communicatie vanaf de grond
- zelfvertrouwen creëren bij het paard

- vertrouwen in zadel en hoofdstel

- ruitermak maken is ook grondwerk! :)

7.jpg
bottom of page