top of page

RIJDEN MET GEVOEL

Een groepstraining van drie uur op eigen locatie!

How to Horse - lessen (1).jpg

VOOR WIE IS HET?

Deze training is geschikt voor ruiters van iedere discipline en ieder niveau. We gaan namelijk aan de slag met technieken die iedereen kan integreren in het eigen rijden!

Op de locatie hebben we in ieder geval een goede rijbak nodig en een goede theorieruimte. Dit kan een kantine zijn, maar een picknicktafel op een droge plek is ook goed! Een stroomvoorziening is heel fijn, als dit er niet is hoor ik het graag van te voren in verband met de voorbereidingen.

Voor deze training wordt in principe gereden. Het is mogelijk mee te doen zonder rijden, maar voor de volledigheid van de training graag minimaal drie rijdende deelnemers. Per twee deelnemers minimaal één paard.

Voor het onderdeel rijden is degelijke rijkleding en een cap verplicht. Deelname kan met zadel of barebackpad. In principe is wat optoming betreft een gebroken of ongebroken trens of bitloos hoofdstel altijd toegestaan (geen hackamore met scharen). Er wordt gereden zonder hulpteugels. Heb je toch een andere optoming of een reden om hulpteugels te gebruiken? Dat kan, maar dit dan graag van te voren overleggen.

IMG_7947.JPG

WAT GAAN WE DOEN?

Als ervaren trainer en instructeur heb ik inmiddels een behoorlijk rugzakje gevuld over hoe ruiter en paard op elkaar inwerken. Ook weet ik dat iedere ruiter eigen talenten, maar zeker ook gewoontes en valkuilen heeft. Samen gaan we daarmee aan de slag en zullen we eerst vanaf de grond onze balans en inwerking analyseren, verbeteren en dit vervolgens op het paard toepassen!

 

Tijdens deze training zal iedere ruiter eigen aandachtspunten hebben en daarom zal er ook genoeg tijd zijn om met elkaar mee te kijken, denken en ervaren. Maar vooral ook veel doen!

Wat voel je bij jezelf, wat kan je zien bij een ander? Leer elkaar en vooral ook jezelf te helpen om de meest lichte, fijne ruiter voor je paard te worden. Je gaat voelen dat energie kan stromen tijdens het rijden en dat de connectie met je paard versterkt!

met Val 3.jpg

WAT ZIJN DE KOSTEN?

De 3-uurse training kost € 85 per persoon, met een minimaal aantal van 6 deelnemers. Bij minder deelnemers graag even contact opnemen voor een offerte op maat.

In principe duurt de training dus drie uur en is er te kiezen tussen een ochtend- of middagprogramma. Het ochtendprogramma is meestal van 10:00 tot 13:00 en het middagprogramma van 14:00 tot 17:00. De trainingen op locatie worden enkel gegeven op zaterdag of zondag. Daardoor zijn ze beperkt beschikbaar, dus informeer naar de mogelijkheden rondom de data.

Het is ook mogelijk deze training te combineren met de fundering van grondwerk training. Dat is een dagvullend programma  (10:00 - 17:00) met tussendoor een pauze. Voor deelnemers aan het gecombineerde programma zijn de kosten slechts € 150 per persoon voor beide trainingen! Ook hier geldt het minimaal aantal van 6 deelnemers. Kleinere groepen enkel in overleg.

Voorrijkosten zijn 0,20 per km van en naar Eemnes. Voor grotere afstanden kan er een toeslag berekend worden voor de reistijd.

met Val 3
How to Horse - lessen (7)
springles
IMG_7947.JPG
How to Horse - lessen (6)
Nino
Rijden met Ebony
Lessen groep 3
How to Horse - lessen (1)
bottom of page