top of page

Eveline

Hoefslag (1).jpg

Hoi! Ik ben Eveline Esser in dit is mijn leven!

Ik ben al mijn hele leven tussen de paarden te vinden. Mijn eerste paard, Vally, is voor mij het begin geweest van een groot en spannend avontuur. Door haar fysieke en mentale uitdagingen ben ik me al van jongs af aan gaan verdiepen in de psychologie van het paard en het rijden van correcte dressuur. Ook was zij het eerste paard dat ik ooit heb ingereden!

In al die jaren heb ik ervaring opgedaan in de wedstrijdsport, maar ook op het gebied van horsemanship, klassieke dressuur en andere toegepaste technieken. Samen met een hele lading eigen ervaring en mijn natuurlijke gevoel voor paarden heb ik nu een compleet eigen werkwijze waarbij positiviteit altijd centraal staat!

Ik heb meerdere paarden in de dressuur uitgebracht op M2 niveau en rijd mijn eigen paard nu in het Z. Ik heb meerdere wedstrijden Working Equitation gereden en ben in het springen gestart. Ik ben heel actief in de TREC sport geweest. Enkele hoogtepunten waren het NK TREC 2016 (goud in T2), de internationale TREC wedstrijd in China 2018 (brons), evenals TREC in België (goud) en Luxemburg (training)!

Mijn leven bestaat nu uit het trainen van paarden en het geven van workshops en lessen. Ik help mensen en paarden door het hele land wanneer ze er zelf even niet meer uitkomen.

Ik ben afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Daarnaast heb ik meerdere paardgerelateerde cursussen, programma's en opleidingen gevolgd. Ik laat me hierdoor inspireren, maar mijn eigen gevoel en ervaring blijven leidend.

Ik ben gecertificeerd Centered Riding® Level 2 instructeur en heb vooral in deze stroming echt mijn weg gevonden. Ik heb Level 2 van het Parelli programma gehaald, waarna ik met die ervaring een eigen weg van horsemanship in ben geslagen. Ik leg daarbij de focus op de emotie en relatie tussen mens en paard. Ook heb ik een de opleiding gevolgd aan de Freestyle Academy, waar ik handiger ben geworden in het werk aan de lange lijnen, iets wat ik soms toepas.

Naast paarden houd ik ook van konijnen, games, films, drummen, snowboarden, bordspelletjes en schaken! En natuurlijk van Tom, mijn vriend die me altijd bijstaat in al mijn gekkigheid!

Eveline met Vally, Don Diego en May.jpg
China
HE.jpg
Brasi 6.jpg
Centered Riding
Parelli
FSA
bottom of page