top of page

SD Solitaire

SD Solitaire.jpg

Our feathered friend

SD Solitaire is een tinkermerrie uit 2018. Ze is bij ons gekomen op haar tweede verjaardag en komt bij de bekende fokker vandaan in Engeland waar ik toenertijd vaker tinkers importeerde. Het grote verschil tussen Sol en haar andere sokkenvrienden: Sol ging niet meer weg. Daar was ze véél te leuk voor!

De liefde moest wel even groeien. De eerste paar maanden had ze vooral haar plekje op het landje vastgesteld door simpelweg onbenaderbaar te zijn. Niemand kon bij haar in de buurt komen en daar heeft echt wel wat tijd en liefde ingezeten. Die we inmiddels dubbel en dwars terugkrijgen, want Sol is nu een fantastische allround merrie die werkelijk overal voor te porren is! Ze gaat met veel plezier mee in alles wat we bedenken en is compleet in haar element tijdens liberty training. Haar gevoel voor connectie is ontzettend sterk en zolang je daar zuinig mee omgaat, is er voor Sol echt niks te gek! Om al deze redenen is ze zeer geliefd als lespony.

Op Sols vijfde verjaardag heeft ze een prachtig zadel gekregen wat betekent dat ook haar carrière als rijpaard van start is gegaan! Sol zou Sol niet zijn als ze dit niet allemaal fantastisch oppakte. We verheugen ons op veel buitenritjes en hopelijk ook een leuke dressuurcarrière on the side. Wie weet wat de toekomst voor Sol in petto heeft!? Eén ding weten we zeker: het wordt een feestje met deze leuke dame!

bottom of page