top of page

Brasileña OVL

Brasilena4.jpg

The dancing queen

Brasileña OVL is een PRE-merrie uit 2012. Ze heeft de eerste vijf jaar van haar leven in Spanje over de velden mogen galopperen. Daarna is ze naar Nederland gekomen en heb ik haar ontmoet. Ik zocht toen een paard, omdat na Vally's ongeluk we niet zeker wisten of ik haar ooit nog kon rijden. Met een tweede rijpaard wilde ik de druk van de ketel halen voor Val. Maar Brasi is veel meer dan alleen een "invaller" voor Val. Ze is een fantastisch, getalenteerd, veelzijdig, lief en knap paard die zich heeft ontwikkeld van onzeker Spaans pupje tot een trouwe vriendin.

Brasi heeft veel energie. "Ze danst graag", zeg ik altijd. 's Ochtends vroeg rent ze meestal al springend en steigerend over de track en ze is altijd in voor actie! Toch is ze met rijden heel betrouwbaar. Al vanaf het beleren geeft ze een vertrouwd gevoel en, op een vreugdesprong hier en da na, bewaart ze de sprongen voor haar vrije tijd. Toch zijn deze sprongen de reden dat ze maar beperkt voor de lessen wordt gebruikt. Brasi vindt het niet altijd even prettig om met mensen te werken die ze niet kent en gezien ze toch mijn voornaamste rijpaard is, geef ik daar gehoor aan.

Brasi's CV begint zich aardig uit te breiden. Ze is volledig bitloos opgeleid. Inmiddels loopt ze M2 dressuur, draait ze haar hoef niet om voor een springparcours of een cross, hebben we TREC gereden in Nederland, Luxemburg en België, is ze regelmatig mee naar het bos of het strand en hebben we ook de Dam in Amsterdam al onveilig gemaakt! Zoals ik al zei... Brasi is altijd in voor avontuur!

bottom of page